Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ANGYALOK

 Egyáltalán kik is az angyalok, Az angyal szó eredetileg atlantiszi szóösszetétel:Ang:élet(az egyiptomi szimbólum,az Ankh- az élet kulcsa-szintén innen ered) , az El: Isten fénye. Szabad fordításban tehát Élő Istenfény vagy Életet adó Iisteni Fény. Gyermekkorunkból még emlékszünk az angyalokra. Ki ne ismerné azt  a képet a hálószobában az őrangyalról? Ki ne hallotta volna a mondást egy-egy veszélyes helyzetből szerencsésen kikerülve: ,,megvédett az őrangyalom" Ennek ellenére legtöbben a káprázatos mesebirodalom képzeletvilágába száműzték őket.

Az angyalok osztályozása erejük és feladatkörük szerint

images--7-.jpg

 Uralmakra,Birodalmakra,Hercegségekre,Hatalmakra tagolódik. Az angyalok között különleges helyet foglalnak el az őrangyalok. Az őrangyaloknak különleges szabályokat kell betartaniuk,nem szabad mögöttünk állniuk,fejünk tetejére pillantaniuk,mert ezáltal megzavarhatnák a lelkünkre ható isteni kapcsolat igaz és jó befolyását. Az őrangyalok csak szemből,oldalról vagy fentről közelíthetnek hozzánk. Sötét erő jelenlétére utal, ha egy szellemi lény hátulról közelít.

Az angyalok mint erők semmiféle formával nem rendelkeznek.Fénylények. Ha látni szeretnénk őket, az olyan mintha a Napba néznénk:a fényüket látjuk,de valódi alakjukat nem. Hogy tetszésünket elnyerjék alakot ölthetnek,vagy visszatükrözhetnek egy olyan képet amit a 

images--8-.jpg

tudatalattinkból halásznak elő.

Lehetőségünk és jogunk van kapcsolatba lépni az angyalokkal. Hajlandóak belépni életünkbe és ott tevékenykedni amennyiben hívjuk és kérjük őket vagy ha isteni megbízást kapnak. Bizonyára felmerül a kérdés,h ,,miéert van a világon ennyi szenvedés?" vagy ,,Miért engedi meg Isten?"....... Ezzel később a Karma menüpontban foglalkozunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás Eckhard Strohm